domingo, 17 de febrero de 2019

Primer caldrà respondre una bateria de preguntes que es refereixen als aspectes tècnics del film.
1. Fitxa tècnica:
Nom original: Der Medicus 
 Nacionalitat:Alemania
 Idioma: Angles
Durada:150 min
Director: Philipp Stölz
 Guionista/es: Jan Berger 
 Productor: UFA Cinema / ARD Degeto Film / Beta Cinema
 Música: Ingo Frenzel
 Actors de repartiment: Tom Payne, Stellan Skarsgård, Olivier Martinez, Emma Rigby, Ben Kingsley,Michael Jibson, Elyas M'Barek, Makram Khoury, Dominique Moore, Fahri Yardi

2. Informació director:

Altres pel·lícules: Baby,  North Face
 Premis:
 Característiques director.

3. Sinopsis:
 Argument de la pel·lícula:  Anglaterra es troba en una època fosca en la qual la saviesa antiga dels grecs i romans s'ha perdut. Durant aquesta època, Robert Cole descobreix que té un do, amb les seves mans pot saber quan una persona està a punt de morir. Després de veure com la seva mare mor d'apendicitis i quedar orfe, s'ajunta amb el Barber que li ensenya els primers fonaments de la medicina. Tanmateix, el noi aviat veu les limitacions de les seves pràctiques i decideix viatjar a Pèrsia per aprendre medicina amb Ibn Sina.

4. Tema principal del film? Com curaven abans a la gent del poble i com van saber la cura de la peste negra i l'apendicitis, que no sabia ningú que hi havia dins del cos huma.

Temes secundaris? Que estaven enfrontats els seljúcides amb els de la ciutat, que els nens treballaven a canvi de poca cosa u no res.

5. Quants personatges recordes: La Rebeca, Ibn Sina, Rob (Jesse), el Sha, la prostituta, el barber, Imam, Karim, Bar Kappara. 
 Quines característiques tenen?: Rebeca(que es casi amb un home que no l'estimava), Ibn Sina (que i hagi un metge molt especialitzat en medicina, i no sàpiga com curar malalties interiors), Rob (que estigui tant interessat per la medicina en aquell temps), prostituta (que en aquell temps hi hagi dones que ja se esclavitzin sexualment), barber (que ningú del poble sabes res de medicina i la hages de saber el barber, que havia de anar per els pobles a ensenyar a la gent que era analfabeta).

6. Opinió personal sobre la pel·lícula? : M'agrada perquè es una pel·lícula que es per aprendre de aquesta. Perquè et diu que tu vols o pots aconseguir fer-ho: